Orient-Food Blog

MainBlog-2

Správné suroviny jsou základ


Co se skrývá ve směsi kari?

5.8.2018

Možná máte doma někde mezi kořením pohozený i pytlíček s kari kořením. Nebo možná nevíte, co si z něj uvařit. Nebo si možná myslíte, že kari pochází odněkud v jihovýchodní Asie a používá se téměř ve všech tamních pokrmech.Ať už je to jakkoli, v dnešním článku se dočtete, co kari koření....

PŘÍPRAVA
budha bowl

Budha Bowl

4.8.2018

Pokud chcete vytvořit něco jednoduchého, rychlého, zajímavého a zdravého, rozhodně neváhejte a vyzkoušejte naší budha bowl z pečené cizrny, batátů, tempehu a špenátu. Takzvané budha bowls jsou čím dál tím populárnější a já se tomu ani nedivím.Je to totiž skvělý ...

PŘÍPRAVA
budha bowl

Dosai palačinky s masala směsí

24.7.2018

Cibuli a česnek nakrájíme obojí na plátky. Brambory, rajčata a cuketu nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na nudličky. 3 lžíce oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme cibuli. Po chvíli přidáme česnek, brambory a pastu....

PŘÍPRAVA
DSC_0826

Kari s čerstvým špenátem a vajíčkem

8.7.2018

Lilek nakrájejte na větší kusy, pořádně nasolte a nechte vypotit. Můžete samozřejmě nakrájet na malé kousky, já zvolila větší, aby to do kari dodalo jakousi strukturu.

PŘÍPRAVA
Kari-s-čerstvým-špenátem

Příprava kokosové polévky

4.7.2018

Uvařte si kokosovou polévku, která zaujme na první pohled! Svěží krém z kokosového mléka, brambor a kari koření se hodí jak pro mrazivé zimní večery, tak jako lehký letní oběd. Pokud máte rádi kombinaci kari koření, zeleniny a kokosového mléka, připravte si ingredience a pusťte se do vaření!

 

ČÍST VÍCE

Hledáte inspiraci na grilování?

30.5.2018

Sezóna grilování se již pomalu blíží, už brzy se budeme moct těšit z teplých letních večerů, které jsou přímo ušité na to posedět s přáteli u ohně nebo grilu. Pokud už vás omrzely klasické věci typu nakládané maso z obchodu v marinádě, který chutná pořád stejně, nejrůznější klobásky, zeleninový salát a chleba, pojďte se s námi pustit do kreativní přípravy...

 

ČÍST VÍCE

Osvěžte se v létě kokosovou vodou

19.5.2018

Kokosová  voda je v dnešní době velmi oblíbeným produktem. Přisuzují se jí skvělé vlastnosti, někteří ji dokonce považují za superpotravinu. Někteří si objednávají kokosovou vodu po litrech, aby si na ní mohli pochutnat, kdykoli se jim zachce. I u nás na e-shopu naleznete zvýhodněné balení kokosové vody.....

 

ČÍST VÍCE

3 kreativní recepty s mungo fazolkami

12.5.2018

Jarní mungo polévka s pečenou zeleninouou - Tato polévka je naprosto jednoduché a lehké jarní jídlo, které přijde vhod k obědu i k večeři. Při její přípravě jsem se rozhodla použít listy kopřiv, jednak přidat trochu zelené barvy a taky abych naprosto využila jarní zdroje z přírody.

 

ČÍST VÍCE

Luštěniny - známé i neznáme

6.5.2018

Luštěniny v dnešní době jednoznačně nabývají na popularitě. A rozhodně nebodují jen u vegetariánů a veganů, pro něž jsou cenným zdrojem bílkovin a důležitou složkou při vaření. Luštěniny mají totiž pravděpodobně nejširší využití v kuchyni, neboť z nich lze připravit téměř cokoli.

 

ČÍST VÍCE

Jak správně vybrat rýži?

21.4.2018

Jasmínová, basmati, dlouhozrnná, kulatozrnná, lámaná a k tomu všemu ještě speciální rýže na sushi. Člověku by z takového výběru mohla jít až hlava kolem. A navíc ta zrníčka se zdají být tak stejná! Má cenu se vůbec výběrem rýže zabývat? Jednoznačně!

 

ČÍST VÍCE

Jak si připravit domácí směs kari koření 

21.4.2018

Někteří gurmáni o směsi kari koření říkají, že je to enigma. Ačkoli je dostupné téměř všude, jeho výběr už jednoznačně tak jednoduchý není. Dalo by se říci, že neexistují dva stejné recepty, že nelze sehnat dvě směsi s identickou chutí. Ostatně v kari směsi se může vyskytnout až dvacet různých druhů koření!

ČÍST VÍCE