Kořeněná rýžová kaše

Kořeněná rýžová kaše

time40min
serving2 porce
levelJednoduchý 

  

Ráno se  vyskytují první mrazíky, je čas začít připravovat teplé snídaně! Alespoň o víkendu. Dnes vám přinášíme pro inspiraci recept na rýžovou kaši se skořicí, anýzem a ovocem. Tato kaše se nachází někde mezi létem a podzimem - broskve, maliny a ostružiny jsou typické letní druhy ovoce, oproti tomu vůně skořice a jablka jednoznačně evokují podzim.

Doufáme také, že se inspirujete našimi fotkami, jak kaši servírovat. Určitě vymyslíte další způsoby, jak tuto pochoutku ozdobit ovocem.

 

doucmentPostup

Rýži pořádně propláchneme a dáme vařit, dokud téměř úplně nezměkne. Vaříme na mírném plameni a pravidelně mícháme, aby se kaše nepřichytila.

Chia semínka namočíme do dvojnásobného množství vody. Chvíli necháme a pak promícháme. Několikrát opakujeme, aby všechny namočily a nasákly vodu. Měl by vzniknout velmi hustý gel (aby pak kaše nebyla moc řídká).

Když už je rýže dobře propojená a rozvařená, přidáme lžíci kokosového mléka.

Jablko nakrájíme na velmi malé kostičky a přidáme do kaše společně se skořicí. Prohříváme a mícháme, aby se chutě krásně spojily a jablko pustilo šťávu.

Odstavíme a vmícháme gel z chia semínek.

Broskev nakrájíme na tenké plátky a banán taktéž.

Kaši rozdělíme na dvě porce, poklademe ovocem (tak, jak se vám líbí), přidáme pár kuliček mraženého ovoce a polijeme sirupem či medem.

Nakonec ozdobíme hvězdičkami anýzu popřípadě třeba ještě celými tyčinkami skořice.

spicy     Suroviny

5x
Lepkavá rýže-lžíce
2x
Chia semínka-lžíce 
1x
Jablko
1x
Broskev
1-2
Skořice-lžičky
1x
Banán
1x lžíče
Kokosové mléko
dle libosti
Mražené ovoce - maliny
dle libosti
Anýz - na ozdobu
dle libosti
Sirup či med
Nakoupit suroviny
dýňová-polévka
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení