Kořeněná rýžová kaše

Kořeněná rýžová kaše

time40min
serving2 porce
levelJednoduchý 

  

Ráno se  vyskytují první mrazíky, je čas začít připravovat teplé snídaně! Alespoň o víkendu. Dnes vám přinášíme pro inspiraci recept na rýžovou kaši se skořicí, anýzem a ovocem. Tato kaše se nachází někde mezi létem a podzimem - broskve, maliny a ostružiny jsou typické letní druhy ovoce, oproti tomu vůně skořice a jablka jednoznačně evokují podzim. Doufáme také, že se inspirujete našimi fotkami, jak kaši servírovat. Určitě vymyslíte další způsoby, jak tuto pochoutku ozdobit ovocem.

Sdílejte s námi na naší facebookové stránce fotky, ty nejlepší budou na konci října oceněny poukázkami na nákup v našem eshopu v hodnotě 300Kč.

 

doucmentPostup

Rýži pořádně propláchneme a dáme vařit, dokud téměř úplně nezměkne. Vaříme na mírném plameni a pravidelně mícháme, aby se kaše nepřichytila.

Chia semínka namočíme do dvojnásobného množství vody. Chvíli necháme a pak promícháme. Několikrát opakujeme, aby všechny namočily a nasákly vodu. Měl by vzniknout velmi hustý gel (aby pak kaše nebyla moc řídká).

Když už je rýže dobře propojená a rozvařená, přidáme lžíci kokosového mléka.

Jablko nakrájíme na velmi malé kostičky a přidáme do kaše společně se skořicí. Prohříváme a mícháme, aby se chutě krásně spojily a jablko pustilo šťávu.

Odstavíme a vmícháme gel z chia semínek.

Broskev nakrájíme na tenké plátky a banán taktéž.

Kaši rozdělíme na dvě porce, poklademe ovocem (tak, jak se vám líbí), přidáme pár kuliček mraženého ovoce a polijeme sirupem či medem.

Nakonec ozdobíme hvězdičkami anýzu popřípadě třeba ještě celými tyčinkami skořice.

spicy     Suroviny

5x
Lepkavá rýže-lžíce
2x
Chia semínka-lžíce 
1x
Jablko
1x
Broskev
1-2
Skořice-lžičky
1x
Banán
1x lžíče
Kokosové mléko
dle libosti
Mražené ovoce - maliny
dle libosti
Anýz - na ozdobu
dle libosti
Sirup či med
Nakoupit suroviny
dýňová-polévka