Dosai palačinky s masala směsí

Dosai palačinky s masala směsí

time1 hod
serving1 porce
levelStředně těžký
 

doucmentPostup

Cibuli a česnek nakrájíme obojí na plátky.

Brambory, rajčata a cuketu nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na nudličky.

3 lžíce oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme cibuli. Po chvíli přidáme česnek, brambory a pastu. Prohříváme, aby se brambory obalily.

K této směsi pak přidáme zbývající ingredience, pořádně promícháme a přilijeme cca 300 ml vody.

Stáhneme plamen a vaříme cca 40 min. - směs musí být krásně hladká a spojená, brambory spíše rozvařené, abychom vytvořili požadovanou konzistenci. Osolíme a opepříme, přidáme šťávu z jednoho citronu.

Těsto na přípravu palačinek připravíme podle návodu - obsah směsi smícháme s 350 ml vody, mícháme tak dlouho, dokud není úplně hladké, a pak necháme 5 minut odpočinout.

Pánev vymažeme olejem a rozpálíme. Sběračkou dávkujeme těsto a plynulým pohybem rovnoměrně rozlijeme po celé pánvi. Stáhneme teplotu a opékáme (dobré je přiklopit). Obracení palačinky nesmíme uspěchat, jinak se úplně potrhá. Je třeba, aby byla úplně hotová, až pak otočíme a ještě chvíli opečeme i z druhé strany.

Servírujeme s masala směsí, posypeme čerstvým koriandrem a lze podle chuti ještě pokapat citronem nebo přidat třeba drcené chilli pro trochu větší ostrost.

Tip: Lze použít jakýkoli druh pasty, který máte rádi. Například Vindaloo nebo Kashmiry masala, které patří spíše mezi ty pálivější.

spicy     Suroviny

1x
Balení směsi Git’s Dosai
2x
Středně velké cibule
5x
Stroužek česneku
½
Cuketa
2 lžíce
Pasco Tikka Masala
4x
Rajčata
1x
Zelená paprika
1x
Sezamová semínka
Dle libosti 
Sůl, Pepř
1x
Citrón
1x
Čerstvý koriandr
Nakoupit suroviny
příprava

Z naší nabídky doporučujeme