Budha Bowl

Budha Bowl

time1 hod
serving1 porce
levelStředně těžký 

doucmentPostup

Cizrnu večer namočte a pak uvařte do měkka.

Batáty oloupejte a nakrájejte na hranolky. Přendejte do misky a přidejte 2 lžičky koření Libanon 7 spices a lžíci oleje. Dobře promíchejte. 

Na rozpálené pánvi rozpusťte jemnou pastu od Patak’s a počkejte, až se krásně rozvoní. Přidejte cizrnu a opékejte.

Batátové hranolky nejdříve zprudka osmahněte, pak teplotu stáhněte a počkejte, až budou měkké.

Špenát poduste. Osolte jen málo, neboť ostatní suroviny v budha bowl jsou ochucené výrazně.

Tempeh nakrájejte na plátky či na hranolky.

Vše naskládejte do misky a posypte jarní cibulkou.

Servírujeme s masala směsí, posypeme čerstvým koriandrem a lze podle chuti ještě pokapat citronem nebo přidat třeba drcené chilli pro trochu větší ostrost.

Tip:  Můžete ještě zakápnout citronovou či pomerančovou šťávou. Popřípadě posypat semínky z granátového jablka pro větší barevnost nebo dochutit chilli.

spicy     Suroviny

1x
Cizrna 
2x
Patak’s jemná pasta
5x
Tempeh
½
Batáty
2 lžíce
Pasco Tikka Masala
Dle libosti
Koření 7 spices
1x
Jarní cibulka
1x
Olivový olej 
Nakoupit suroviny
budha-bowl

Z naší nabídky doporučujeme