Tento druh chilli od značky TRS je extra pálivý. Při jeho dávkování byste měli být obzvlášť opatrní. Dokáže dodat skutečně výraznou chuť, do pokrmu jej stačí přidat skutečně jen...
Kurkuma je zářivě žlutá plodina, kterou nicméně seženete právě v podobě sušeného prášku. Má nejen mnoho zdravotních benefitů, o nichž se dočtete níže, ale i široké využití v...
Římský kmín se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.
Koriandr je charakteristický hlavně pro arabskou a asijskou kuchyni, kde se hodně používá v čerstvé podobě, neboť v Asii mají koriandru jako u nás třeba petržele.
Chuť a vůni skořice zná snad každý! Patří pravděpodobně k jednomu z nejoblíbenějších koření na světě. Sice nám evokuje hlavně vánoční čas, ale rozhodně byste ji neměli opomíjet...
Mletá paprika má chuť vždy podle toho, z čeho byla vyrobena. Proto se setkáme jak s nepálivou, jemně pálivou, tak i poměrně dost pálivou. Liší se také barvou, od oranžové až po...
Zázvor je velmi všestranné koření. Mnohé směsi koření se bez něj neobejdou, jeho chuť je zkrátka nenahraditelná. V Asii se používá do jídel nejen v čerstvé, ale i sušené formě,...
Sušená gumová pryskyřice vyrobená z mízy nalezené ve stonku několika odrůd Ferula, rostliny příbuzné fenyklu. Má štiplavý sírový zápach, ale při vaření dodává jemnou, poněkud...
Kurkuma je zářivě žlutá plodina, kterou nicméně seženete právě v podobě sušeného prášku. Má nejen mnoho zdravotních benefitů, o nichž se dočtete níže, ale i široké využití v...
Pálivá směs sušeného chilli koření dodá jídlu skutečný šmrnc! Při vaření vám stačí přidat skutečně jen špetku a můžete se těšit na hodně výraznou chuť. Určitě je vhodné ze...
Koriandr je charakteristický hlavně pro arabskou a asijskou kuchyni, kde se hodně používá v čerstvé podobě, neboť v Asii mají koriandru jako u nás třeba petržele.
Cumin se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.
Tento poměrně vzácný druh soli se používá převážně v kuchyních zemí Asie, například v Bangladéši, Indii, Pakistánu a hlavně pak Nepálu. Skvěle slouží hlavně k dochucování...
Mango prášek je sladký druh koření, který se vyrábí z nezralého zeleného manga. Používá se jako ostatní citrusová koření. Pokud milujete svěží chuť jídla, vedle citronové trávy...
Doporučené datum spotřeby: 09.22
Pálivá směs sušeného chilli koření skutečně dostane do vašeho jídla skutečný šmrnc! Při vaření vám stačí přidat skutečně jen špetku a můžete...
Černý pepř někteří možná považují za obyčejnou věc. Nicméně se jedná o velmi důležitý druh koření při vaření a to nejen do většiny jídel, ale i do například kořeněného čaje,...
Bílý pepř má mnohem silnější vůni a chuť než ten černý. Používá se tedy hlavně do omáček, na maso a ryby. V asijské kuchyni pak najde uplatnění samozřejmě v kari, kde po dlouhém...
Pokud jste již byli v Asii a udělali jste, stejně jako já tu chybu, že jste si nepřivezli dostatek kardamonu, nezoufejte! Kardamon od předního výrobce Greenfields vás odnese do...
East End vám přináší kvalitní a čistou růžovou himalájskou sůl ve velkých krystalech. Jídlu dodá mnohem zajímavější chuť než "obyčejná" bílá sůl, je navíc mnohem zdravější a...
Černý pepř někteří možná považují za obyčejnou věc. Nicméně se jedná o velmi důležitý druh koření při vaření a to nejen do většiny jídel, ale i do například kořeněného čaje,...
Cumin se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.
Shan vám přináší kvalitní a čistou růžovou himalájskou sůl ve velkých krystalech. Jídlu dodá mnohem zajímavější chuť než "obyčejná" bílá sůl, je navíc mnohem zdravější a hodí se...