
Inspirujete se našimi recepty
Navrat Korma
11.09.2021Recept: Přidejte zeleninu kromě zeleného hrášku do velkého hrnce spolu s 3–4 šálky vody a trochou soli, vařte 7–8 minut, dokud nebude zelenina hotová na 50 - 60%. Zeleninu slijte a nechte stranou.

Cizrnové Kari s kokosem ze Srí Lanky
20.08.2021Tentokrát se společně podíváme na Srí Lanku, kde jsme objevili místní specialitu Cizrnové Kari s kokosem. Použili jsme muškátovou tykev, abychom jí dali sladkou notu, nebo můžete dokonce experimentovat s dýní. Používáme cizrnu a směs koření.

Zeleninové Hakka Nudle
4.10.2019Začněte přidáním vaječných nudlí do velké mísy, přidejte olej a promíchejte aby se všechny nudle oddělily, nechte na jedné straně. Rozpalte sezamový olej na pánvi wok nebo sauté a přidejte česnek, zelené chilli, sezamová semínka, zázvorový prášek a jarní cibulku, vařte 1 minutu.

Pomazánka z kořeněné cizrny a lilku
28.9.2019Dnes jsme pro vás připravili recept v kombinaci dvou surovin, které zkrátka zbožňujeme - cizrna a lilek. Hummus + Baba Ganoush jsou v dnešní době již velmi známé a my jsme se rozhodli vytvořit něco, kdy použijeme z každého něco...

Jak si vyrobit domácí hořčici
11.2.2019Že vás nikdy nenapadlo vyrobit si domácí hořčici jen z několika málo surovin? Člověku přijde zkrátka jednodušší si kelímek hořčice koupit, nicméně hořčice vyrobená doma je naprosto jedinečná, můžete si ji skutečně připravit podle své chuti a o tom, že je mnohem zdravější, bez jakýchkoli přidaných konzervantů a barviv, snad není ani nutné mluvit.

Pálivé cizrnové kari
15.10.2018Nakrájejte cibule a česnek na kroužky. Lilek nakrájejte na kolečka a nasolte, aby se vypotil. Na pánvi rozpalte olivový olej. Do vroucího oleje dejte nejdříve cibuli a chvíli opékejte.
Po chvíli přidejte česnek a opět chvíli opékejte, aby se smísily chutě. Dávejte ovšem obzvlášť pozor, aby se to ani trochu nepřipálilo, což by mohlo zkazit chuť celého pokrmu.
_1.jpg)
Kořeněná rýžová kaše
30.9.2018Ráno se vyskytují první mrazíky, je čas začít připravovat teplé snídaně! Alespoň o víkendu. Dnes vám přinášíme pro inspiraci recept na rýžovou kaši se skořicí, anýzem a ovocem. ato kaše se nachází někde mezi létem a podzimem - broskve, maliny a ostružiny jsou typické letní druhy ovoce...

Dýňová polévka s kokosovým mlékem
30.9.2018Dýně neodmyslitelně patří k podzimu. Dříve byla velmi opomíjená, ale v poslední době jsme jí, zdá se, opět přišli na chuť. Ostatně není čemu se divit. Vždyť taková polévka z dýně a kokosového mléka, na níž vám přinášíme dnes...

Budha Bowl
4.8.2018Pokud chcete vytvořit něco jednoduchého, rychlého, zajímavého a zdravého, rozhodně neváhejte a vyzkoušejte naší budha bowl z pečené cizrny, batátů, tempehu a špenátu. Takzvané budha bowls jsou čím dál tím populárnější a já se tomu ani nedivím.Je to totiž skvělý ...

Dosai palačinky s masala směsí
24.7.2018Cibuli a česnek nakrájíme obojí na plátky. Brambory, rajčata a cuketu nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na nudličky. 3 lžíce oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme cibuli. Po chvíli přidáme česnek, brambory a pastu....

Kari s čerstvým špenátem a vajíčkem
8.7.2018Lilek nakrájejte na větší kusy, pořádně nasolte a nechte vypotit. Můžete samozřejmě nakrájet na malé kousky, já zvolila větší, aby to do kari dodalo jakousi strukturu. Na oleji orestujte cibuli a po chvíli přidejte česnek.

Příprava kokosové polévky
4.7.2018Uvařte si kokosovou polévku, která zaujme na první pohled! Svěží krém z kokosového mléka, brambor a kari koření se hodí jak pro mrazivé zimní večery, tak jako lehký letní oběd. Pokud máte rádi kombinaci kari koření, zeleniny a kokosového mléka, připravte si ingredience a pusťte se do vaření!
