Recepty

 Vrátit se zpět
recepty

 

Inspirujete se našimi recepty

Pálivé cizrnové kari 

15.10.2018

Nakrájejte cibule a česnek na kroužky. Lilek nakrájejte na kolečka a nasolte, aby se vypotil.  Na pánvi rozpalte olivový olej. Do vroucího oleje dejte nejdříve cibuli a chvíli opékejte.
Po chvíli přidejte česnek a opět chvíli opékejte, aby se smísily chutě. Dávejte ovšem obzvlášť pozor, aby se to ani trochu nepřipálilo, což by mohlo zkazit chuť celého pokrmu.

PŘÍPRAVA

Kořeněná rýžová kaše

30.9.2018

Ráno se vyskytují první mrazíky, je čas začít připravovat teplé snídaně! Alespoň o víkendu. Dnes vám přinášíme pro inspiraci recept na rýžovou kaši se skořicí, anýzem a ovocem. ato kaše se nachází někde mezi létem a podzimem - broskve, maliny a ostružiny jsou typické letní druhy ovoce...

PŘÍPRAVA
Kořeněná rýžová kaše

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

30.9.2018

Dýně neodmyslitelně patří k podzimu. Dříve byla velmi opomíjená, ale v poslední době jsme jí, zdá se, opět přišli na chuť. Ostatně není čemu se divit. Vždyť taková polévka z dýně a kokosového mléka, na níž vám přinášíme dnes...

PŘÍPRAVA
Dýňová polévka s kokosovým mlékeml

Budha Bowl

4.8.2018

Pokud chcete vytvořit něco jednoduchého, rychlého, zajímavého a zdravého, rozhodně neváhejte a vyzkoušejte naší budha bowl z pečené cizrny, batátů, tempehu a špenátu. Takzvané budha bowls jsou čím dál tím populárnější a já se tomu ani nedivím.Je to totiž skvělý ...

PŘÍPRAVA
budha bowl

Dosai palačinky s masala směsí 

24.7.2018

Cibuli a česnek nakrájíme obojí na plátky. Brambory, rajčata a cuketu nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na nudličky. 3 lžíce oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme cibuli. Po chvíli přidáme česnek, brambory a pastu....

PŘÍPRAVA
DSC_0826

Kari s čerstvým špenátem a vajíčkem

8.7.2018

Lilek nakrájejte na větší kusy, pořádně nasolte a nechte vypotit. Můžete samozřejmě nakrájet na malé kousky, já zvolila větší, aby to do kari dodalo jakousi strukturu.

PŘÍPRAVA
Kari-s-čerstvým-špenátem

Příprava kokosové polévky

4.7.2018

Uvařte si kokosovou polévku, která zaujme na první pohled! Svěží krém z kokosového mléka, brambor a kari koření se hodí jak pro mrazivé zimní večery, tak jako lehký letní oběd. Pokud máte rádi kombinaci kari koření, zeleniny a kokosového mléka, připravte si ingredience a pusťte se do vaření!

PŘÍPRAVA
kokosová-polévka_1