Sušené chilli papričky - výhody a použití

Sušené chilli papričky

Chilli papričky s úžasnou silou, povzbuzující chutí, lahodící oku, takové jsou naše chilli papričky celé sušené. Slunce a vítr, déšť a duha, to všechno naše chilli papričky zažily, když rostly, aby se dostaly k vám, našim zákazníkům.

Součástí světové kuchyně

Chilli v jakékoli podobě je součástí mnoha světových kuchyní a některé recepty se bez něj prostě neobejdou. Je tedy jednoznačně nezbytnou součástí kuchyně a vy byste měli dbát na to, aby ve vaší domácnosti nechybělo!

Zdravotní účinky chilli

  • Pomáhá rychlejšímu metabolismu
  • Urychluje trávení a dezinfikuje žaludek
  • Zahřívá organismus

Použití chilli v kuchyni

Chilli se používá hlavně v ostré kuchyni. Po uvaření se lépe mísí s ostatními potravinami. Pokud byste sušené chilli papričky nasekali do salátu, jejich chuť by byla extrémně pálivá, což by pak chutnalo jen velmi malému procentu lidí. Chilli se hodí zejména do luštěnin! Ať už jde o červenou čočku v kari nebo cizrnu pečenou s rajčaty, dodá pokrmu ten správný říz a skvěle doplní luštěniny. Samozřejmě nesmíme zapomenout na polévky, ať už jsou připravené z restované zeleniny, nebo jen z luštěnin.

V naší nabídce najdete drcené chilli, které se hodí spíše do studené kuchyně, a pak samozřejmě balení celého sušeného chilli.

Věděli jste, že...

Sušené chilli papričky můžete také marinovat v oleji. Chilli zalijte olivovým olejem, případně můžete přidat další bylinky podle chuti, například koriandr nebo citronovou trávu, a nechte je marinovat alespoň týden před prvním použitím. Věřte mi, že olej pak bude opravdu pálivý! Chilli olej je pravděpodobně nejlepší způsob, jak dodat čerstvé zelenině a salátům trochu pálivosti, protože se krásně spojí s ostatními chutěmi a nenarazíte na nesnesitelně pálivé sousto!

Můžete jimi okořenit polévky, omáčky, dušená masa i vegetariánské pokrmy a vaší kulinářské fantazii se meze nekladou.

Náš výrobek chilli papričky celé sušené je balen v praktickém průhledném obalu, který se snadno skladuje a po každém použití dobře uzavírá.
Příznivé účinky chilli papriček nejsou způsobeny pouze obsahem kapsacinu, ale také vitaminu C, karotenu B, minerálních látek a éterických olejů. Mají prokazatelný vliv na urychlení léčby rýmy a pozitivně působí i na trávicí systém. Jsou považovány za přírodní afrodiziakum J a v neposlední řadě mají vliv na proces napomáhající spalování tuků v těle.

Jak sušit chilli papričky

Sušení je skvělý způsob, jak uchovat přebytečnou úrodu chilli papriček pro budoucnost. Sušené chilli papričky lze použít do mnoha pokrmů, a když je správně usušíte, můžete je dokonce rehydratovat ponořením do vody. Ať tak či onak, díky sušení si budete moci vychutnávat chutnou sezónní zeleninu po celý rok. Naučte se tedy sušit papriky s ohledem na mnoho podmínek, jako je jejich proudění vzduchu, počasí a vlhkost. Vyberte si metodu, která vám nejlépe vyhovuje a pro kterou máte potřebné vybavení.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz