Garam masala je pravděpodobně nejoblíbenější a nejrozšířenější směs koření vůbec. Přesné složení se samozřejmě liší region od regionu. Garam znamená "zahřát tělo" a tak má podle...
Mandras kari směs byla vytvořena britskými kolonialisty, sama o sobě není indickým výtvorem. Nicméně v ní je použito veškeré koření typické pro asijskou kuchyni. Tento výrobek...
Tandoori masala od Rajah je směs několika druhů koření určená pro přípravu indických pokrmů, převážně pak kuře tandoori. Hodí se ale i k naložení masa na grilování. ...
Tandoori masala od TRS je směs několika druhů koření určená pro přípravu indických pokrmů, převážně pak kuře tandoori. Hodí se ale i k naložení masa na grilování. Obsahuje...
Aromatická směs koření složená z koriandru, kurkumy, chilli, kmínu, černého pepře, fenyklu, soli a česneku. Hot madras je indické koření, které je oblíbené v...
Připravte si tradiční indické máslové kari s kuřecím masem díky naší směsi od Shan i u vás doma! Během několika minut se vám v kuchyni krásně rozvoní a zaručujeme, že se všem...
Mandras kari směs byla vytvořena britskými kolonialisty, sama o sobě není indickým výtvorem. Nicméně v ní je použito veškeré koření typické pro asijskou kuchyni. Tento výrobek...
Kurkuma je zářivě žlutá plodina, kterou nicméně seženete právě v podobě sušeného prášku. Má nejen mnoho zdravotních benefitů, o nichž se dočtete níže, ale i široké využití v...
Svěží směs koření citronu a chilli. Ať už požijete do salátu, na maso nebo do rýže, můžete si být jisti, že dosáhnete velmi zajímavé chuti, které se jen tak nenabažíte.
Tento druh chilli od značky TRS je extra pálivý. Při jeho dávkování byste měli být obzvlášť opatrní. Dokáže dodat skutečně výraznou chuť, do pokrmu jej stačí přidat skutečně jen...
Lístky sušeného koriandru od Greenfields se chutí a vůní téměř vyrovnají čerstvému koriandru. Koriandr je charakteristický hlavně pro arabskou a asijskou kuchyni, kde se hodně...
Tato bylinka sahá svými původy do jižní Asie a ve skutečnosti nemá vůbec nic společného s kari směsí koření. Používá se v asijské kuchyni stejně jako bobkový list v naší západní...
Tato směs koření od Shan Kuřecí Tikka se stane vaším skvělým pomocníkem při přípravě grilovaného kuřecího masa v orientálním stylu! Obsahuje ve vyváženém poměru několik druhů...
Cumin se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.
Černý pepř někteří možná považují za obyčejnou věc. Nicméně se jedná o velmi důležitý druh koření při vaření a to nejen do většiny jídel, ale i do například kořeněného čaje,...
Citronovou tráva se mnohem častěji používá v sušené podobě než čerstvá. Čerstvá citronová tráva je totiž poněkud agresivní a musí se vařit alespoň 10 minut. Sušená tráva od...
Koriandr je charakteristický hlavně pro arabskou a asijskou kuchyni, kde se hodně používá v čerstvé podobě, neboť v Asii mají koriandru jako u nás třeba petržele.
Zázvor je velmi všestranné koření. Mnohé směsi koření se bez něj neobejdou, jeho chuť je zkrátka nenahraditelná. V Asii se používá do jídel nejen v čerstvé, ale i sušené formě,...
Hořčičná semínka nebo hořčičný prášek od Greenfields mohou být použity jako ochucovadlo do nejrůznějších pokrmů, popřípadě je můžete opražit na pánvi a použít jako posyp.
Kurkuma je zářivě žlutá plodina, kterou nicméně seženete právě v podobě sušeného prášku. Má nejen mnoho zdravotních benefitů, o nichž se dočtete níže, ale i široké využití v...
Mletá paprika má chuť vždy podle toho, z čeho byla vyrobena. Proto se setkáme jak s nepálivou, jemně pálivou, tak i poměrně dost pálivou. Liší se také barvou, od oranžové až po...