Garam masala je pravděpodobně nejoblíbenější a nejrozšířenější směs koření vůbec. Přesné složení se samozřejmě liší region od regionu. Garam znamená "zahřát tělo" a tak má podle...
Mandras kari směs byla vytvořena britskými kolonialisty, sama o sobě není indickým výtvorem. Nicméně v ní je použito veškeré koření typické pro asijskou kuchyni. Tento výrobek...
Tandoori masala od TRS je směs několika druhů koření určená pro přípravu indických pokrmů, převážně pak kuře tandoori. Hodí se ale i k naložení masa na grilování. Obsahuje...
Tento druh chilli od značky TRS je extra pálivý. Při jeho dávkování byste měli být obzvlášť opatrní. Dokáže dodat skutečně výraznou chuť, do pokrmu jej stačí přidat skutečně jen...
Kurkuma je zářivě žlutá plodina, kterou nicméně seženete právě v podobě sušeného prášku. Má nejen mnoho zdravotních benefitů, o nichž se dočtete níže, ale i široké využití v...
Římský kmín se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.
Koriandr je charakteristický hlavně pro arabskou a asijskou kuchyni, kde se hodně používá v čerstvé podobě, neboť v Asii mají koriandru jako u nás třeba petržele.
Černý pepř někteří možná považují za obyčejnou věc. Nicméně se jedná o velmi důležitý druh koření při vaření a to nejen do většiny jídel, ale i do například kořeněného čaje,...
Cumin se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.
Chuť a vůni skořice zná snad každý! Patří pravděpodobně k jednomu z nejoblíbenějších koření na světě. Sice nám evokuje hlavně vánoční čas, ale rozhodně byste ji neměli opomíjet...
Tandoori masala od Rajah je směs několika druhů koření určená pro přípravu indických pokrmů, převážně pak kuře tandoori. Hodí se ale i k naložení masa na grilování. ...
Mletá paprika má chuť vždy podle toho, z čeho byla vyrobena. Proto se setkáme jak s nepálivou, jemně pálivou, tak i poměrně dost pálivou. Liší se také barvou, od oranžové až po...
Hřebíček nám svou vůní evokuje vánoční čas, nicméně toto koření se rozhodně nehodí jen na Vánoce. Pro jeho blahodárné účinky na zdraví byste jej měli zahrnout do vaření a pečení...
Zázvor je velmi všestranné koření. Mnohé směsi koření se bez něj neobejdou, jeho chuť je zkrátka nenahraditelná. V Asii se používá do jídel nejen v čerstvé, ale i sušené formě,...
Sušená gumová pryskyřice vyrobená z mízy nalezené ve stonku několika odrůd Ferula, rostliny příbuzné fenyklu. Má štiplavý sírový zápach, ale při vaření dodává jemnou, poněkud...
Koriandr je charakteristický hlavně pro arabskou a asijskou kuchyni, kde se hodně používá v čerstvé podobě, neboť v Asii mají koriandru jako u nás třeba petržele.
Mandras kari směs byla vytvořena britskými kolonialisty, sama o sobě není indickým výtvorem. Nicméně v ní je použito veškeré koření typické pro asijskou kuchyni. Tento výrobek...
Hořčičná semínka nebo hořčičný prášek od Greenfields mohou být použity jako ochucovadlo do nejrůznějších pokrmů, popřípadě je můžete opražit na pánvi a použít jako posyp.
Tato směs koření od Shan Kuřecí Tikka se stane vaším skvělým pomocníkem při přípravě grilovaného kuřecího masa v orientálním stylu! Obsahuje ve vyváženém poměru několik druhů...
Připravte si tradiční indické máslové kari s kuřecím masem díky naší směsi od Shan i u vás doma! Během několika minut se vám v kuchyni krásně rozvoní a zaručujeme, že se všem...
Fenykl je velmi užitečný druh semínka, který je součástí nejen nejrůznějších směsí koření, ale má i velmi prospěšné účinky na lidský organismus. Rozhodně byste jej měli zkusit...
Kurkuma je zářivě žlutá plodina, kterou nicméně seženete právě v podobě sušeného prášku. Má nejen mnoho zdravotních benefitů, o nichž se dočtete níže, ale i široké využití v...
Pálivá směs sušeného chilli koření dodá jídlu skutečný šmrnc! Při vaření vám stačí přidat skutečně jen špetku a můžete se těšit na hodně výraznou chuť. Určitě je vhodné ze...
Česnek najde využití v mnoha asijských pokrmech. East End sušený česnek si zachovává svou originální vůni, jeho směs je však trochu odlišná od česneku čerstvého. Jednoznačně je...
Aromatická směs koření složená z koriandru, kurkumy, chilli, kmínu, černého pepře, fenyklu, soli a česneku. Hot madras je indické koření, které je oblíbené v...
Koriandr je charakteristický hlavně pro arabskou a asijskou kuchyni, kde se hodně používá v čerstvé podobě, neboť v Asii mají koriandru jako u nás třeba petržele.