Kari s čerstvým špenátem a vajíčkem

Kari s čerstvým špenátem a vajíčkem

time30 minut
serving1 porce
levelStředně těžký
 

doucmentPostup

Lilek nakrájejte na větší kusy, pořádně nasolte a nechte vypotit. Můžete samozřejmě nakrájet na malé kousky, já zvolila větší, aby to do kari dodalo jakousi strukturu.

Na oleji orestujte cibuli a po chvíli přidejte česnek.

Přidejte Pasco Tikka masala pastu - na tři porce kari bych dala cca. 4 lžíce. Nechte rozvonět.

Červenou čočku propláchněte a přidejte do pánve. Krátce orestujte a zalijte vodou tak, aby byla jen cca. 2 centimetry ponořená.

Lilek vysušte papírovou utěrkou a přidejte ke směsi v pánvi. Podle potřeby ještě přilijte vodu.

Přiklopte a nechte minimálně 15 minut dusit. Moc neodkrývejte, aby se voda nevypařovala a nemuseli jste ji moc přilévat. Pokud bude potřeba, tak ještě přilijte, aby ze směsi nevznikla hustá kaše! Osolte a opepřete.

Počkejte, dokud čočka a lilek nezměknou a přilijte kokosové mléko. Nechte cca. ještě 5 minut povařit, ale už jen na mírnou teplotu.

Stáhněte, přidejte nasekaný špenát a nechte “zvadnout”.

Vymačkejte čerstvý citron a přidejte jen podle chuti do kari. Dejte raději méně a ti, kteří budou chtít, si mohou přidat do talíře. Posypte čerstvým koriandrem a podávejte.

spicy     Suroviny

1x
Větší cibule
5x
Stroužek česneku
1x
Lilek
1x
Červená čočka
1x
Čerstvý špenát
1x
Pasco Tikka Masala Pasta
2x
Vajíčka
1x
Sezamová semínka
Dle libosti 
Sůl, Pepř
1x
Citrón
1x
Čerstvý koriandr
1x
Kokosové mléko
1x
Kešu oříšky
1x
Citrón
Nakoupit suroviny
ingredience

Z naší nabídky doporučujeme