Černý pepř někteří možná považují za obyčejnou věc. Nicméně se jedná o velmi důležitý druh koření při vaření a to nejen do většiny jídel, ale i do například kořeněného čaje,...
Cumin se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.
Hřebíček nám svou vůní evokuje vánoční čas, nicméně toto koření se rozhodně nehodí jen na Vánoce. Pro jeho blahodárné účinky na zdraví byste jej měli zahrnout do vaření a pečení...
Koriandr je charakteristický hlavně pro arabskou a asijskou kuchyni, kde se hodně používá v čerstvé podobě, neboť v Asii mají koriandru jako u nás třeba petržele.
Hořčičná semínka nebo hořčičný prášek od Greenfields mohou být použity jako ochucovadlo do nejrůznějších pokrmů, popřípadě je můžete opražit na pánvi a použít jako posyp.
Používají se v severoindických zeleninových pokrmech, posypané naanem, jako primární nakládací koření a jako základní složka bengálské směsi pěti koření.
Hořčičná semínka nebo hořčičný prášek od Rajah mohou být použity jako ochucovadlo do nejrůznějších pokrmů, popřípadě je můžete opražit na pánvi a použít jako posyp.
Chuť a vůni skořice zná snad každý! Patří pravděpodobně k jednomu z nejoblíbenějších koření na světě. Sice nám evokuje hlavně vánoční čas, ale rozhodně byste ji neměli opomíjet...
Pokud jste již byli v Asii a udělali jste, stejně jako já tu chybu, že jste si nepřivezli dostatek kardamonu, nezoufejte! Kardamon od předního výrobce Greenfields vás odnese do...
Anýz má nejen omamnou, uklidňující vůni,ale i blahodárné účinky na naše zdraví. V starověkém Římě jen používali jako afrodisiakum, dále pak příznivě působí na trávení a ulevuje...
Pokud jste již byli v Asii a udělali jste, stejně jako já tu chybu, že jste si nepřivezli dostatek kardamonu, nezoufejte! Kardamon od předního výrobce Natco vás odnese do...
Většinou seženete koření garam masala již v namleté formě, nicméně jednoznačně se hodí mít doma i koření v celku. Můžete jej opražit a pak namlít, chuť garam masaly pak bude...
Ajwain kmín nebo jinak také kmín caraway. Pochází ze stejné skupiny koření jako třeba fenykl a anýz. Má sladké aroma a používá se převážně v německé, rakouské kuchyni a...
Chuť a vůni skořice zná snad každý! Patří pravděpodobně k jednomu z nejoblíbenějších koření na světě. Sice nám evokuje hlavně vánoční čas, ale rozhodně byste ji neměli opomíjet...
Koriandr je charakteristický hlavně pro arabskou a asijskou kuchyni, kde se hodně používá v čerstvé podobě, neboť v Asii mají koriandru jako u nás třeba petržele.
Kmín Shahi Kala Jeera má chuť podobnou anýzu, lehce květinovou. Je tedy mnohem výraznější než běžný kmín, právě proto se používá při výrobě nejrůznějších originálních směsí...
Cumin se používá hlavně do ostrých pokrmů, je součástí nejrůznějších druhů kari, přidává se do pečeného masa a v orientálních zemí i jen tak do rýže či kuskusu.