Pálivé cizrnové kari

Pálivé cizrnové kari

time40min
serving1 porce
levelStředně těžký 

  

doucmentPostup

Nakrájejte cibule a česnek na kroužky.

Lilek nakrájejte na kolečka a nasolte, aby se vypotil a na pánvi rozpalte olivový olej.

Do vroucího oleje dejte nejdříve cibuli a chvíli opékejte.

Po chvíli přidejte česnek a opět chvíli opékejte, aby se smísily chutě. Dávejte ovšem obzvlášť pozor, aby se to ani trochu nepřipálilo, což by mohlo zkazit chuť celého pokrmu.

Přidejte Pataks kari pastu a počkejte a pečlivě míchejte, dokud se pasta nerozpustí  a nerozvoní.

Vodu z lilku vysajte papírovou utěrkou, nakrájejte na menší kousky. Rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte na pánev.  Přidejte cca 3 lžičky soli, zalijte horkou vodou a nechte 20 minut dusit.

Cizrnu z plechovky propláchněte a až budou rajčata i lilek hodně změklé, přidejte na pánev. Ještě cca 5 minut prohřejte.

Přidejte kokosové mléko, pořádně promíchejte a odstavte z plotny.

Vymačkejte šťávu z jednoho citronu a posypte čerstvým koriandrem.

spicy     Suroviny

1x
Cizrna v plechovce
2x
Středně velké cibule
5x
Stroužek česneku
dle libosti
Drcené chilli
dle libosti
Basmati rýže
1x plechovka
Kokosové mléko
2-3 lžíce
Pataks Vindaloo
1x 
Kokosové mléko - plechovka
1x
Větší lilek
2x
Rajčata
1-2
Citrón
1 lžička
Olivový olej
čerstvý/sušený
Koriandr
Nakoupit suroviny