Pálivé cizrnové kari

Pálivé cizrnové kari

time40min
serving1 porce
levelStředně těžký 

  

doucmentPostup

Nakrájejte cibule a česnek na kroužky.

Lilek nakrájejte na kolečka a nasolte, aby se vypotil a na pánvi rozpalte olivový olej.

Do vroucího oleje dejte nejdříve cibuli a chvíli opékejte.

Po chvíli přidejte česnek a opět chvíli opékejte, aby se smísily chutě. Dávejte ovšem obzvlášť pozor, aby se to ani trochu nepřipálilo, což by mohlo zkazit chuť celého pokrmu.

Přidejte Pataks kari pastu a počkejte a pečlivě míchejte, dokud se pasta nerozpustí  a nerozvoní.

Vodu z lilku vysajte papírovou utěrkou, nakrájejte na menší kousky. Rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte na pánev.  Přidejte cca 3 lžičky soli, zalijte horkou vodou a nechte 20 minut dusit.

Cizrnu z plechovky propláchněte a až budou rajčata i lilek hodně změklé, přidejte na pánev. Ještě cca 5 minut prohřejte.

Přidejte kokosové mléko, pořádně promíchejte a odstavte z plotny.

Vymačkejte šťávu z jednoho citronu a posypte čerstvým koriandrem.

spicy  Suroviny

1x
Cizrna v plechovce
2x
Středně velké cibule
5x
Stroužek česneku
dle libosti
Drcené chilli
dle libosti
Basmati rýže
1x plechovka
Kokosové mléko
2-3 lžíce
Pataks Vindaloo
1x 
Kokosové mléko - plechovka
1x
Větší lilek
2x
Rajčata
1-2
Citrón
1 lžička
Olivový olej
čerstvý/sušený
Koriandr
Nakoupit suroviny
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení