Chutná bezmasá jídla - Veganská a vegetariánská orientální kuchyně

Chutná bezmasá jídla - Veganská a vegetariánská orientální kuchyně

Orientální kuchyně, bohatá na vůně a exotické ingredience, nabízí veganům a vegetariánům nepřeberné množství možností. Tato kuchyně je proslulá svou rozmanitostí a chutí, které lze dosáhnout bez použití masa. V tomto článku se podíváme na několik chutných bezmasých receptů z orientální kuchyně, které jistě zaujmou ty, kdo si rádi občas dopřejí vegetariánské jídlo.

Tofu Pad Thai

Pad Thai je jedním z nejoblíbenějších thajských jídel a můžete si ho připravit i ve veganské verzi. Místo kuřecího masa použijte jako zdroj bílkovin tofu. Nakrájejte tofu na kostičky a osmažte je na pánvi se zeleninou a širokými rýžovými nudlemi. Přidejte tradiční omáčku Pad Thai a posypte arašídy a bylinkami. Výsledkem je vynikající pokrm plný chuti.

Falafel s tahini omáčkou

Falafel je známý svou bohatou chutí a výrazným kořením. Tyto kuličky se připravují z cizrny nebo cizrnové mouky, která je skvělým zdrojem bílkovin pro vegany. K nim přidejte omáčku tahini, která se vyrábí z mletých sezamových semínek, česneku, citronové šťávy a olivového oleje. Falafel s tahini omáčkou je ideální volbou pro milovníky orientální kuchyně.

Indické vegetariánské kari

Indická kuchyně je bohatá na vegetariánské pokrmy a kari je jedním z nejznámějších jídel. K přípravě indického kari můžete použít různé druhy zeleniny, například brambory, květák, hrášek a lilek. Můžete ho dochutit kombinací koření včetně kurkumy, koriandru, kardamonu a chilli. Podávejte ho s lahodnými indickými nanuky a rýží, která zaplní váš žaludek.

Japonské sushi se zeleninovou náplní

Sushi je ikonickým pokrmem japonské kuchyně, ale k jeho přípravě nemusíte používat ryby. Nahraďte ji čerstvou zeleninou, jako je avokádo, okurka, mrkev a paprika. Základem je samozřejmě speciální sushi rýže a nori (mořské řasy). Sushi posypte sezamovými semínky a podávejte se sójovou omáčkou a zázvorem. Příprava sushi není vůbec tak složitá, jak by se mohlo zdát.

Libanonský hummus s pitou

Hummus je jedním z nejznámějších vegetariánských pokrmů na Blízkém východě a v severní Africe. Připravuje se z cizrny, sezamového oleje, citronové šťávy, česneku a koření. Tento jednoduchý pokrm lze podávat s pitou, arašídovým máslem nebo čerstvou zeleninou.

Vietnamská čerstvá jarní rolka

Vietnamské jarní závitky jsou plné čerstvé zeleniny a bylinek, což z nich činí ideální bezmasý pokrm. Hlavní složkou je rýžový papír, do kterého se zabalí nakrájená zelenina, bylinky a případně tofu nebo měkké nudle. Na závěr můžete závitky namočit do chutné rybí omáčky.

To jsou jen některé příklady chutných veganských a vegetariánských receptů z orientální kuchyně. Orientální kuchyně nabízí mnoho dalších možností, jak objevovat nové chutě a kombinace surovin. Ať se vám v kuchyni daří a pochutnáte si na těchto chutných bezmasých pokrmech s exotickými vůněmi.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz