Čínské palačinky - recept

Čínské palačinky se šupinami - recept

Čína je známá svou bohatou kuchyní, která nabízí rozmanité chutě a textury. Jedním z jedinečných pokrmů, který stojí za vyzkoušení, jsou čínské palačinky se šupinami. Tyto křupavé a slané palačinky jsou oblíbené pro svůj osobitý chuťový zážitek a jedinečný způsob servírování. V tomto článku se dozvíte více o tomto lahodném pokrmu a jeho přípravě.

Čínské palačinky se šupinami jsou známé také jako "jiānbǐng" nebo "jiānbing guǒzi" a pocházejí z čínské lidové kuchyně. Tyto palačinky se často prodávají na ulicích čínských měst a jsou oblíbenou volbou pro rychlou svačinu nebo chutný snídaňový pokrm. Jejich název "šupinky" pochází z charakteristické struktury, kterou tyto palačinky po upečení mají.

Příprava čínských palačinek se šupinami není příliš složitá, ale vyžaduje několik kroků a speciální pánvičku. Zde je návod na jejich přípravu:

Ingredience:

  • 1 šálek pšeničné mouky
  • ½ šálku vody
  • 1 vejce
  • ¼ lžičky soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 plátky slaniny nebo klobásy (nepovinné)
  • 1 zelená cibule nakrájená na tenké proužky
  • 2 polévkové lžíce sezamové pasty (nepovinné)
  • 2 lžíce čínské omáčky hoisin
  • omáčka Sriracha podle chuti

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, vodu, vejce a sůl a vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidejte ještě trochu vody.
  2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte několik kapek oleje a rozetřete ho po celé ploše.
  3. Do rozpálené pánve nalijte těsto a rozetřete ho po celé ploše tak, aby se vytvořila tenká, rovnoměrná vrstva.
  4. Pokud použijete slaninu nebo klobásu, položte ji na vrchol palačinky.
  5. Po několika minutách, až bude spodní strana palačinky zlatohnědá a křupavá, ji otočte a nechte opéct i druhou stranu.
  6. Když je palačinka hotová, vyjměte ji z pánve a položte na prkénko.
  7. Nyní můžete na palačinku přidat nasekanou zelenou cibulku, sezamovou pastu a omáčku hoisin. Pro pikantnější zážitek můžete podle chuti přidat také trochu omáčky sriracha.
  8. Placku přehněte na polovinu a pak ještě jednou na polovinu, abyste vytvořili trojúhelníkový tvar.
  9. Vaše čínské palačinky se šalotkou jsou připraveny k podávání!

Tyto palačinky mají výraznou chuť, která kombinuje slanou pikantnost slaniny nebo klobásy se sladkou sezamovou pastou a pikantní omáčkou sriracha. Zelená cibulka dodává pokrmu svěžest a barvu. Jedinečný způsob servírování v trojúhelníkovém tvaru dělá z pokrmu nejen chutnou pochoutku, ale také potěchu pro oči.

Čínské palačinky se šupinami jsou ideálním pokrmem ke snídani, rychlému obědu nebo večeři. Můžete je také přizpůsobit svým chuťovým preferencím přidáním dalších ingrediencí, jako jsou vařená vejce, kysané zelí nebo různé druhy masa.

Vychutnejte si tyto čínské palačinky se šalotkou jako chuťový zážitek, který vás přenese do ulic čínských měst a potěší vaše smysly rozmanitou chutí a strukturou. Jsou dokonalým příkladem toho, jak čínská kuchyně dokáže spojit jednoduché suroviny do jedinečného pokrmu, který si zamilujete.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz