Natco Černooké Fazole 400g

Kód: C2330
Neohodnoceno
Značka: Natco
23 Kč 20 Kč bez DPH
Bude odesláno 29.5 (> 10 ks)
Můžeme doručit do:
29.5.2019

Pokud si tyto fazole prohlédnete, bude vám jasné, proč se jim přezdívá černooké. Na jedné straně zrna totiž vyčnívá výrazná černá tečka připomínající oko. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Natco Černooké Fazole 400g

I tyto fazole, stejně jako ostatní druhy luštěnin, patří mezi cenné zdroje rostlinných bílkovin, vitamínů a minerálů. Dále pak obsahují vysoké množství vlákniny, která redukuje cholesterol a cukr v krvi. 

Černooké fazole mají využití v mnoha světových kuchyní, ať už ve studené či teplé úpravě. Připravíte z nich úžasné letní saláty a pomazánky, ale hodí se i do pořádně pálivého indického kari. 

Obecně od luštěnin se lidí někdy odvrací pro jejich dlouhou dobu vaření. My místo toho doporučíme uvařit si větší množství a nechat v ledničce a použít do více pokrmů. Vzhledem k tomu, že mají pevné zrno, nemusíte se bát, že by skladováním nějak došlo k znehodnocení jejich chuti. 

Několik tipů, jak použít

  • Do kari - obvykle se kari připravuje z cizrny nebo čočky, ale proč nezkusit změnu! 
  • Jarní polévka - cibuli zpěňte na oleji, přidejte již vařené černooké fazole a přidejte bílé víno. Opékejte, aby se alkohol z vína vypařil, poté přidejte vodu nebo vývar a nechte 10 minut povařit. Dochuťte - skvěle se hodí svěží bylinky jako citronová tráva, koriandr nebo celá sušení limetka, kterou propícháte vidličkou a dáte vařit do polévky, aby se z ní uvolnily šťávy. 
  • Mexické burrito - použijte černooké fazole a rýži basmati na přípravu pikantní mexické směsi. 

V naší nabídce dále pak najdete červené fazole, bílé fazole i fazolky mungo! Skvělé na fazolích je, že se dají vesměs všechny použít na stejný způsob, ale jídlo připravené z různých druhů má pokaždé jiný ráz! 

Doplňkové parametry

Kategorie: V plechovce
Hmotnost: 0.4 kg
Kalorie: 210Kj/50kcal
Karbohydráty: 4g
Protein: 4.9g
Tuk: 0.3g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: