Thajské červené kari s krevetami: aromatický festival chutí

Thajské červené kari s krevetami: aromatický festival chutí

Thajská kuchyně je po celém světě známá svými bohatými chutěmi, exotickými přísadami a kombinacemi koření. Jedním z nejoblíbenějších thajských jídel, které se těší velké oblibě v Thajsku i v zahraničí, je thajské červené kari. A pokud hledáte něco, co vás přenese do světa tajemných vůní a lahodných chutí, je thajské červené kari s krevetami tím pravým jídlem pro vás.

Tento recept na thajské červené kari s krevetami je plný exotického kořenového koření, kokosového mléka a dalších lahodných ingrediencí, které společně vytvářejí jedinečný a nezapomenutelný chuťový zážitek.

Složení

300 g krevet
2 polévkové lžíce thajské červené kari pasty
400 ml kokosového mléka
1 polévková lžíce rybí omáčky
1 lžička palmového cukru
1 červená chilli paprička
1 zelená paprika
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje

čerstvý koriandr na ozdobu

Postup:

Nejprve si připravte základ thajského červeného kari. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte thajskou červenou kari pastu. Pastu smažte asi 2 minuty, dokud nezačne uvolňovat svou aromatickou vůni.

Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Smažte je společně s pastou další 2 minuty, dokud nezačnou měknout.

Přidejte krevety a krátce je osmažte, dokud nezrůžoví. To by mělo trvat asi 2-3 minuty.

Do pánve s krevetami nalijte kokosové mléko a rybí omáčku a dobře promíchejte. Pro vyvážení chuti přidejte palmový cukr.

Přidejte nakrájené papriky a vařte asi 5 minut, nebo dokud papriky nezměknou a omáčka nezhoustne.

Hotové thajské červené kari s krevetami podávejte s vařenou rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.

Tento recept na thajské červené kari s krevetami je skvělým příkladem toho, jak lze rychle a snadno připravit autentické thajské jídlo, a přitom zachovat všechny tradiční chutě a vůně. Aromatická směs thajské červené kari pasty, kokosového mléka a čerstvých ingrediencí vytváří neodolatelnou kombinaci sladké, pikantní a krémové chuti.

Thajské červené kari s krevetami je také velmi flexibilní recept, který můžete přizpůsobit svým preferencím. Můžete přidat jinou zeleninu, například bambusové výhonky, brokolici nebo cuketu, nebo zvolit jiné druhy masa, pokud nejste příznivci krevet. Můžete také upravit množství thajské červené kari pasty podle své tolerance k ostrým chutím.

Thajské červené kari s krevetami je ideálním pokrmem pro ty, kteří chtějí objevovat nové a exotické chutě. Tato kombinace krevet, bohaté kokosové omáčky a pikantní thajské červené kari pasty je nejen chutná, ale díky sytým barvám a vůním i vizuálně přitažlivá.

Pokud hledáte způsob, jak proniknout do světa thajské kuchyně, thajské červené kari s krevetami je skvělým začátkem. Můžete si ho připravit doma a vytvořit si tak autentický zážitek z thajské kuchyně, na který budete dlouho vzpomínat. Neváhejte tedy vyzkoušet tento recept na thajské červené kari s krevetami a dopřejte si chuťový výlet do krásného Thajska.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz