Od studentské kuchyně k asijským lahůdkám: levná a rychlá jídla

Od studentské kuchyně k asijským lahůdkám: levná a rychlá jídla

Studentský život může být náročný na finance i čas, ale to neznamená, že byste se měli vzdát chutného a zdravého jídla.  Asijská kuchyně nabízí nepřeberné množství chutí a snadných receptů na levná a rychlá a jídla. Díky své jednoduchosti a rozmanitosti vám tyto recepty umožní objevovat nové chutě a vychutnat si skvělé jídlo, aniž byste museli trávit hodiny v kuchyni nebo utratit všechny své úspory.

Rýžové nudle s vejcem a zeleninou

Tento jednoduchý recept je nejen výživný, ale také levný. Vše, co potřebujete, jsou rýžové nudle, vejce, zelenina podle vlastního výběru (například mrkev, paprika a cuketa) a sójová omáčka. Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi orestujte nakrájenou zeleninu, přidejte uvařené nudle a promíchejte. Do směsi udělejte otvor, abyste mohli rozbít vejce, a míchejte, dokud se vejce neuvaří. Podle chuti dochuťte sójovou omáčkou a podávejte.

Pikantní kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Tato polévka je plná chuti a vůně, a přitom rychlá na přípravu. Na začátek si připravte kuřecí prsa, zeleninu (cibuli, česnek, kořenovou zeleninu) a kokosové mléko. Na pánvi osmahněte cibuli a česnek, přidejte nakrájená kuřecí prsa a orestujte. Poté přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu a zalijte kokosovým mlékem. Nechte vařit, dokud zelenina a kuřecí maso nezměknou. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s čerstvými bylinkami.

Teriyaki tofu s restovanou zeleninou

Tofu je cenově dostupnou alternativou masa a může být skvělým základem pro řadu asijských pokrmů. Pro přípravu teriyaki tofu si připravte tofu, teriyaki omáčku a zeleninu (např. brokolici, cuketu, mrkev). Tofu nakrájejte na kostičky a osmažte na pánvi. Když je tofu zlatavé, přidejte nakrájenou zeleninu a teriyaki omáčku. Smažte, dokud zelenina nezměkne a jídlo se nepřipálí. Podávejte s rýží nebo quinoou.

Jasmínová rýže se zeleninou a kari omáčkou

Jasmínová rýže má jemné aroma a v kombinaci s kari omáčkou a zeleninou chutná skvěle. K přípravě si připravte jasmínovou rýži, zeleninu (například hrášek, kukuřici, papriku) a kari omáčku. Rýži uvařte podle pokynů na obalu. Na pánvi orestujte nakrájenou zeleninu, přidejte uvařenou rýži a promíchejte. Podle chuti dochuťte kari omáčkou a podávejte.

Pad Thai s kuřecím masem a arašídovou omáčkou

Pad Thai je tradiční thajské jídlo, které je oblíbené pro svou jednoduchost a bohatou chuť. K přípravě budete potřebovat rýžové nudle, kuřecí maso, vejce, fazole, česnek, arašídovou omáčku a limetku. Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi osmahněte kuřecí maso, přidejte česnek a nasekané fazole. Poté přidejte uvařené nudle a rozšlehané vejce. Míchejte, dokud se vejce nerozvaří. Dochuťte arašídovou omáčkou a podávejte s čerstvou limetkou.

Zeleninové kari s cizrnovým masem

Tento pokrm je plný aromatického koření a bohaté zeleniny. K přípravě si připravte zeleninu (například brambory, sladké brambory, lilek), cizrnu, kokosové mléko a kari pastu. Na pánvi osmahněte nakrájenou zeleninu, přidejte kari pastu a cizrnové maso. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne. Osolte a podávejte s rýží nebo naanem.

Čínská zeleninová polévka s vejcem

Tato polévka je jednoduchá.

Nechte ji vařit, dokud zelenina nezměkne. Pak do polévky pomalu vlijte rozkvedlané vejce a nechte v polévce vytvořit vlnky. Po několika minutách je podle chuti osolte a opepřete. Tato polévka je nejen chutná, ale také plná výživných složek, takže je ideálním řešením pro zdravý a cenově dostupný oběd nebo večeři.

Výběrem asijských jídel si otevřete dveře k rozmanitým kulturním a chuťovým zážitkům, a to vše za rozumnou cenu a s minimálním úsilím. Experimentujte s různými přísadami a kořením, přizpůsobte si recepty vlastním preferencím a vychutnejte si vynikající pokrmy ze studentské kuchyně, které vás přenesou do světa asijské gastronomie. S těmito 7 rychlými a cenově dostupnými recepty se můžete stát zkušenými kuchaři i s omezeným rozpočtem a časem. Tak neváhejte a vyzkoušejte tyto snadné asijské pochoutky ještě dnes!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz