Křupavé jarní závitky - recept

Křupavé jarní závitky - recept: Přečtěte si, jak připravit tyto báječné předkrmy plněné zeleninou a podávané s omáčkou

Křupavé jarní závitky jsou oblíbeným pokrmem asijské kuchyně a jsou stále populárnější po celém světě. Tyto lahodné předkrmy plněné různou zeleninou a často i masem jsou známé svou křupavou vnější vrstvou a osvěžující chutí. Pokud se chcete naučit, jak tyto báječné jarní závitky připravit a doplnit je omáčkou, můžete se těšit na jedinečný kulinářský zážitek, o který se můžete podělit s rodinou a přáteli. V následujícím receptu vám ukážeme postup, podle kterého můžete tyto lahodné jarní závitky připravit.

Ingredience:

Na náplň jarních závitků budete potřebovat:

  • Rýžové papíry: Jsou tenké a pružné, což usnadňuje jejich zabalení. Najdete je v asijských obchodech nebo v některých větších supermarketech a samozřejmě i na našem e-shopu.
  • Zelenina: Výběr zeleniny je flexibilní, ale mezi typické ingredience patří čerstvý salát, okurky, mrkev a avokádo. Můžete však přidat i jinou oblíbenou zeleninu podle svých preferencí.
  • Maso (nepovinné): Pokud chcete přidat maso, můžete použít vařené krevety, kuřecí nebo hovězí maso. Maso by mělo být nakrájené na tenké proužky nebo plátky.
  • Šalotka nebo cibule (nepovinné): Pro zvýraznění chuti můžete přidat šalotku nebo cibuli nakrájenou na malé kousky.

Na omáčku budete potřebovat:

  • Sójová omáčka: Sójová omáčka dodá omáčce slanost a pikantnost.
  • Hoisin omáčku: Hoisin omáčka dodá omáčce sladkost a jemnost.
  • Rýžový ocet: Rýžový ocet dodá omáčce kyselost a svěžest.
  • Cukr: Cukr slouží k vyvážení chuti omáčky.
  • Čerstvý česnek a chilli (nepovinné): Pokud máte rádi pikantní omáčky, můžete přidat nasekaný čerstvý česnek a chilli podle chuti.

Jarní závitky - recept - postup:

  1. Příprava zeleniny: Omyjte ji a nakrájejte na tenké proužky nebo plátky. Zeleninu můžete kombinovat podle svých preferencí. Doporučujeme použít čerstvý hlávkový salát, okurky, mrkev a avokádo. Pokud použijete avokádo, nakrájejte ho na tenké plátky.
  2. Příprava masa (nepovinná): Pokud se rozhodnete přidat do jarních závitků maso, mělo by být předem uvařené a nakrájené na tenké proužky nebo plátky.
  3. Příprava omáčky: V misce jednoduše smíchejte sójovou omáčku, omáčku hoisin, rýžový ocet a cukr. Můžete také přidat nasekaný čerstvý česnek a chilli podle svých chuťových preferencí.
  4. Příprava rýžových papírků: Rýžové papírky jsou tenké a křehké, proto je namočte do teplé vody, aby byly měkké a poddajné. Naplňte misku teplou vodou a ponořte do ní jeden rýžový papír. Počkejte několik sekund, až rýžový papír změkne, poté jej vyjměte a položte na čistou vlhkou utěrku nebo na prkénko.
  5. Skládání jarních závitků: Položte změklý rýžový papír na rovnou plochu. Na střed papíru položte proužky zeleniny, maso (pokud používáte) a šalotku nebo cibuli (pokud se je rozhodnete přidat). Dávejte pozor, abyste náplň neroztáhli, jinak se závin bude špatně balit. Závitek začněte skládat tak, že zvednete spodní část papíru a přeložíte ho přes náplň. Poté otočte strany dovnitř a pokračujte v překládání závinu až nahoru. Výsledkem by měla být pěkná, kompaktní rolka.
  6. Servírování
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz