Indická vegetariánská jídla: 10 pochoutek, které vás zaručeně potěší

Indická vegetariánská jídla: 10 pochoutek, které vás zaručeně potěší

Indická kuchyně je známá svou bohatou škálou chutí a vůní a vegetariánská část této kuchyně je skutečně výjimečná. Indická vegetariánská kuchyně nabízí širokou škálu pokrmů od pikantního kari až po sladké dezerty, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Přinášíme vám řadu nápadů na indická vegetariánská jídla:

  1. Paneer Tikka: Tento tradiční pokrm se připravuje z kousků sýra paneer (cottage), které se marinují ve směsi jogurtu a koření a poté se grilují. Je to dokonalá kombinace krémové struktury paneeru a ostrého koření, která okamžitě rozproudí vaše chuťové pohárky.
  2. Dal Makhani: Toto jídlo je základem každého indického jídelníčku. Jedná se o hustou polévku z červené nebo černé čočky a červených fazolí, která se pomalu vaří na másle a koření. Výsledkem je krémová, hladká konzistence s bohatou chutí másla a koření.
  3. Aloo Gobi: Tento jednoduchý, ale chutný pokrm kombinuje brambory a květák v pikantním rajčatovém základu. Je vynikající přílohou k jakémukoli hlavnímu jídlu a je oblíbený nejen mezi vegetariány, ale i těmi, kteří milují bohaté chutě.
  4. Chana Masala: Tento tradiční severoindický pokrm se připravuje z cizrny, která se dusí v pikantní rajčatové omáčce. Je to jednoduché jídlo, ale plné chutí, díky kterým je neodolatelné.
  5. Palak Paneer: Tento klasický pokrm kombinuje křehký paneer s jemnou špenátovou omáčkou plnou koření a smetany. Je to jedno z těch jídel, které vám vždy připomene hřejivou náruč domova.
  6. Vegetariánské biryani: Biryani je pokrm, který je známý svou bohatou a aromatickou chutí. Vegetariánská verze tohoto pokrmu obsahuje zeleninu, zelený hrášek a vůni koření, to vše spojené vrstvou aromatické kořeněné rýže.
  7. Masoor Dal: Masoor dal: Masoor dal je jedním z nejrychlejších a nejjednodušších pokrmů, které můžete připravit, ale to neznamená, že je méně chutný. Jedná se o polévku z červené čočky, která má pikantní příchuť a je doplněna čerstvými lístky koriandru.
  8. Vegetariánské samosy: Tyto malé křupavé placky jsou plněné zeleninou, bramborami a kořením a poté upečené dozlatova. Jsou skvělou svačinou nebo přílohou k hlavnímu jídlu.
  9. Pakora: Tento pokrm je skvělým způsobem, jak využít sezónní zeleninu. Zelenina se namáčí v cizrnové mouce smíchané s kořením a poté se smaží, čímž vznikne křupavá vnější vrstva a měkký vnitřek.
  10. Rasgulla: Na závěr nesmíme zapomenout na sladkosti. Rasgulla je tradiční indický dezert z kousků tvarohu vařeného ve sladké cukrové šťávě s růžovou vodou a kardamonem. Je to osvěžující a sladká tečka za každým jídlem.

Indická vegetariánská kuchyně nabízí nekonečné možnosti pro ty, kteří si chtějí dopřát bohaté chutě a vůně. Těchto 10 pochoutek je jen malou ukázkou toho, co tato úžasná kuchyně nabízí. Neváhejte se tedy vydat na cestu za poznáním těchto úžasných pokrmů. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz