Dal Makhani se odlišuje od ostatních druhů dalu tím, že obsahuje extra porci másla, což celý pokrm krásně zjemní. Jeho chuť se pak nápadně odlišuje, ačkoli se používají téměř...
Aloo Matar je typický druh indického kari složený z "obyčejných" surovin jako brambory a zelený hrášek, nicméně díky dokonale vyvážené směsi nejrůznějšího koření chutná...
Základem tohoto pokrmu jsou čerstvý sýr (neboli paneer) a špenátové pyré. Dochucené směsí koření Garam Masala a česnekem. Hotové a velmi zdravé jídlo na stole za dvě minutky.
V Indii a celé Asii existuje nekonečné množství variací na dal. Možná si ani nelze dát jeden a ten samý dal. Tadka znamená v překladu vznícení – koření a bylinky jsou v...
Pappadum jsou tenké a křupavé indické placky pocházející z indického subkontinentu. Nejčastěji se připravují z cizrnové mouky, která je ještě lehce okořeněná. Obvykle se smaží...