12 základních podzimních bylinek a koření

Podmzimní-koření

12 základních podzimních bylinek a koření

Podzim je především o vůních a chutích, že?  A abyste na nic nezapomněli, níže je 12 základních podzimních bylinek a koření, které u nás najdete. 

Skořice 

 

 

Pro mnohé z nás je skořice jedním z hlavních podzimních koření. Nachází se téměř v každém dezertu v tomto ročním období, je lehce sladký s trochou koření. Díky němu chutná fantasticky vše od koláčů, chleba a sušenek až po kávu, kari, dušená jídla a ovesné vločky.

Skorice


Nové koření 

Nové koření obsahuje některé z hlavních hráčů podzimní kořenící hry – jako je skořice, muškátový oříšek a hřebíček. Nové koření může být celé nebo mleté v závislosti na tom, jak ho chcete použít. A díky tomu chutná všemožné pečivo a nápoje magicky podzimně.

 

 

Nové-Koření

Šalvěj

Tato peprná podzimní bylina se běžně používá při vaření krůt, nádivky a dalších běžných slaných jídel. Někteří lidé ho pálí jako kadidlo nebo ho dokonce pijí jako čaj. Je známo, že šalvěj má neuvěřitelné zdraví a léčivé účinky – zejména pokud jde o stárnutí.

 

 

šalvej

Kardamom

Kardamom se nachází ve slaných i sladkých pokrmech – a je jednou z hlavních aromatických látek v indické kuchyni. Během podzimu pravděpodobně narazíte na recepty na pečení, které vyžadují kardamom. Jeho chuť je pikantní a lahodná.

 

 

kardamom

Hřebíček

Celý a mletý hřebíček jsou pikantní a dodávají lahodně jedinečnou chuť téměř všemu kam ho přidáte.  To znamená různé podzimní chleby a koláče, kořenovou zeleninu a kávu. Hřebíček je aromatický a je jasným kandidátem na podzimní koření.

 

 

hřebíček

Zázvor

Zázvor je pikantní, ale dá se použít do sladkých i slaných jídel. Zázvor je další koření, které má prokazatelně velký vliv na zdraví. Pomáhá tišit nevolnost a snižuje plynatost, kyseliny a zažívací potíže. Má také protizánětlivé vlastnosti a nutriční výhody.

 

Zázvor

Badyán

Toto podzimní koření lze koupit celé nebo mleté, ale nejčastěji ho uvidíte celé. Mleté ho a přidejte do pokrmů jako je dušené maso, chutné omáčky a příležitostné pečené dobroty. Má jedinečnou chuť, kterou mnozí přirovnávají k černé lékořici. Pokud jste však snědli svůj spravedlivý podíl podzimních jídel, pravděpodobně jste měli badyán. 

 

 

 

 

badyán
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz