Laila Hnědá Basmati Rýže 2Kg
Kód: 5566Související produkty
Detailní popis produktu

Laila Hnědá Basmati Rýže 2Kg

Seznamte se
Hnědá rýže od Laila se nejvíce hodí jako příloha nebo jako základ zeleninového salátu. Zrna hnědé rýže mnohem lépe drží od sebe a obsahují mnohem více živin než rýže bílá. Ideální v kombinaci s luštěninami pro výživné jídlo, které dodá spoustu energie.

Kterou rýži vybrat?
Na našem E-Shopu najdete 11 druhů rýže, v různé kvalitě, staří a od několika výrobců. Pokud si nejste jisti výběrem, podívejte se na článek ZDE

Složení
100% hnědá basmati rýže.

Jak uvařit perfektní hnědou rýži?
Rýži několikrát propláchněte. Proplachovat hnědou rýži není sice tak zásadní jako bílou, nicméně díky tomu dostanete mnohem výraznější oříškovou chuť, zářivější zlatavou barvu, zbavíte se totiž případných nečistot, které mohly vzniknout při zpracování rýže.
V hrnci rozpalte malé množství olivového oleje (1-2 lžíce na 2 hrnky rýže) a rýži v něm jen rychle "obalte". Tento krok není povinný, ale rozhodně díky tomu docílíte mnohem výraznější chuti rýže.
Zalijte horkou vodou - 2 1/2 - 3 hrnky vody na 2 hrnky rýže. Pod pokličkou přiveďte k varu. Přidejte lžíci soli.
Jakmile začne voda jen lehce probublávat, snižte teplotu sporáku na velmi nízkou (stupeň 2 postačí) a nechte pod poklicí zlehka probublávat. Pokud poklice netěsní dobře, přikryjte hrnec alobalem, abyste zabránili příliš rychlému odpařování vody. Rýže se musí spíš dusit. Nechte cca 15 minut.
Poté sundejte ze sporáku a nechte ještě cca 10 minut odpočinout. Tímto rýže nasákne přebytečnou vlhkost a bude krásně nadýchaná. Před podáváním ještě načechrejte vidličkou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Hnědá rýže |
---|---|
Hmotnost: | 2 kg |
Velikost balení: | 5Kg |
Kalorie: | 1518Kj/357Kcal |
Protein: | 6.7g |
Karbohydáty: | 81.3g |
Tuk: | 2.8g |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.