Thajské zelené kari s krevetami - recept

Thajské zelené kari s krevetami - recept

Thajské zelené kari s krevetami: připravte si voňavé thajské zelené kari se šťavnatými krevetami, kokosovým mlékem, thajským lilkem, bambusovými výhonky a aromatickými bylinkami. Vychutnejte si ho s jasmínovou rýží vařenou v páře.

Thajské zelené kari s krevetami je lahodná a exotická kombinace pokrmů, která si získává stále větší oblibu po celém světě. Tato chuťově výrazná a pestrá směs se skládá z čerstvých surovin a aromatického koření, které pokrmu dodávají charakteristickou vůni a chuť. Thajská kuchyně je proslulá harmonií sladkých, slaných, kyselých a pikantních chutí a toto zelené kari není výjimkou.

Klíčovou ingrediencí tohoto receptu je thajská zelená kari pasta 50 g od společnosti Exotic Food, která se vyrábí z mletých zelených chilli papriček, citronové trávy, galangalu, česneku, cibule a dalšího koření. Tato pasta je základem pro vytvoření autentické thajské chuti. Kromě toho jsou hlavními ingrediencemi krevety, kokosové mléko TRS Coconut Milk 400Ml , zelenina a bylinky.

Přípravu tohoto pokrmu začněte osmahnutím thajské zelené kari pasty na rozpáleném oleji, aby se uvolnily její vůně a chutě. Poté přidejte krevety a krátce je osmažte, dokud nezískají zlatavou barvu. Poté se přidá kokosové mléko, které dodá pokrmu krémovou konzistenci a mírně ztlumí pikantní chuť kari pasty.

Kari můžete obohatit o různé druhy zeleniny podle vlastní chuti a ročního období. Mezi klasické možnosti patří papriky, bambusové výhonky, cukety, lilek nebo hrášek. Zelenina dodá pokrmu texturu, barvu a nutriční hodnotu. Důležité je, aby zelenina mírně zkaramelizovala a spojila se s ostatními ingrediencemi.

Dalším klíčovým prvkem thajské kuchyně jsou bylinky. Pokud máme k dispozici listy kafrové limetky, thajskou bazalku a koriandr, můžeme je přidat až na konci vaření, abychom zachovali jejich čerstvou chuť a vůni. Tyto bylinky zvýrazní autentickou thajskou chuť a dodají jí osvěžující nádech.

Thajské zelené kari s krevetami se obvykle podává s dušenou jasmínovou rýží Royal Orient Premium 1 kg, nebo s thajskými nudlemi, které bohatou omáčku absorbují a vytvoří harmonii mezi chutěmi. Na závěr lze přidat několik plátků čerstvé limetky nebo koriandru na ozdobu a také pro osvěžení celkového dojmu.

Thajské zelené kari s krevetami je nejen chutným pokrmem, ale také potěšením pro smysly. Směs exotického koření, čerstvých bylinek a krémového kokosového mléka vytváří nezapomenutelnou symfonii chutí, která nás přenese na pohádkové thajské pláže a do malebných ulic Bangkoku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz