Akash Basmati Rýže 5Kg

Kód: 92141
Značka: Akash
489 Kč –4 %
Akash Basmati Rýže 5Kg
489 Kč –4 % 465 Kč 415 Kč bez DPH
Brzy budu skladem
Můžeme doručit do:
22.5.2024

Každé zrnko basmati rýže od Akash je vypěstované s péčí a dodávané v prvotřídní kvalitě. Akash rýže pochází z punjabského údolí, které je přímo kolébkou basmati rýže. Rýže si zachovává svou originální chuť a oříškovou vůni. Garantujeme vám, že jakmile začnete vařit s touto rýží, už nebudete chtít použít jinou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Akash Basmati Rýže 5Kg

 

Seznamte se

Každé zrnko basmati rýže od Akash je vypěstované s péčí a dodávané v prvotřídní kvalitě. Akash rýže pochází z punjabského údolí, které je přímo kolébkou basmati rýže. Rýže si zachovává svou originální chuť a oříškovou vůni. Garantujeme vám, že jakmile začnete vařit s touto rýží, už nebudete chtít použít jinou.

Složení

100% čistá Basmati rýže

Příprava Basmati rýže

1. Rýži několikrát propláchněte.

2. Vložte do hrnce a přidejte sůl.

3. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě a nikoli v páře!

4. Přiveďte téměř k varu – v tomto okamžiku utěsněte hrnec hliníkovou folií a upevněte pod okrajem hrnce, aby pára nemohla unikat stranami ven. Přikryjte poklicí.

5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.

6. Po 15 minutách úplně odstraňte ze sporáku a ponechejte rýži ještě dalších 5 minut v páře.

7. Sundejte fólii, načechrejtě rýži vidličkou a můžete podávat.

8. Možné přidat do hrnce před vařením několik kapek čistého octa, aby zrnka rýže zůstala skutečně oddělená

 

 Osvědčené tipy jak uvařit Basmati rýži

Používejte skutečně kvalitní rýži, neboť jinak se můžete snažit sebevíce a finální výsledek stejně nebude dobrý. Rýže od Tildy jsou oblíbené nejen mezi běžnými spotřebiteli, ale i předními šéfkuchaři. by byla rýže lehká a krásně nadýchaná, je třeba ji před samotným vařením několikrát propláchnout, na což mnozí z nás zapomínáme.

 

Nasypte rýži do misky a promíchejte – poprvé bude voda hodně zakalená, ale po několikátém propláchnutí kal téměř úplně zmizí. Lepivost rýže způsobuje škrob, kterého se propláchnutím zbavíte. Sůl přidávejte hned k rýži ještě před vařením, aby se mohla pěkně vstřebat.

 

Nesolte až poté, co je rýže uvařená, mohla by pak působit, že jste ji přesolili. Používejte dobře sednoucí poklici na hrnec, ideálně hliníkovou folii, kterou těsně přetáhnete přes poklici. Zabráníte úniku páry, která právě vytváří rýži krásně nadýchanou a neslepenou

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Basmati Rýže
Hmotnost: 5 kg
Velikost balení: 5Kg
Kalorie: 351kCal
Karbohydráty: 78.6g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz