Royal Orient Thajská Jasmínová Rýže 20Kg

Kód: 13488
Značka: Royal Orient
1 290 Kč –8 %
1 290 Kč –8 % 1 185 Kč 1 058 Kč bez DPH
Brzy budu skladem
Můžeme doručit do:
18.6.2024

Thajská jasmínová rýže od značky Royal Orient se už po dlouhá léta konzumuje jako prémiová rýže nejvyšší kvality nejen v Asii, ale i ve Velké Británii. Patří mezi ty rýže, které si volí i přední asijské restaurace pro přípravu svých pokrmů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Royal Orient Thai Jasmine Rice 20Kg

Royal Orient Thajská Jasmínová Rice 20Kg

 

Seznamte se

Thajská jasmínová rýže od značky Royal Orient se už po dlouhá léta konzumuje jako prémiová rýže nejvyšší kvality nejen v Asii, ale i v Evropě. Patří mezi ty rýže, které si volí i přední asijské restaurace pro přípravu svých pokrmů.

Kterou rýži vybrat?

Na našem E-Shopu najdete 11 druhů rýže, v různé kvalitě, staří a od několika výrobců. Pokud si nejste jisti výběrem, podívejte se na článek ZDE

Složení

100% čistá Jasmínová rýže

Příprava Jasmínové rýže

Klíč je v použití správného množství vody a během vaření je třeba hlídat úroveň hladiny vody a případně nějakou vodu přidat, nicméně nepřidávat dříve, než je nezbytně nutné. 

 

1. Vždy používejte kvalitní jasmínovou rýži, kterou ještě před vařením několikrát pečlivě propláchněte, čímž zabráníte nadměrnému lepení. 

2. Odměřte rýži (2 hrnky) a tu dvakrát až pětkrát propláchněte.

3. Na 2 hrnky rýže použijte 2 1/2 hrnku vody - vidíte, že vody je jen o trochu více. 

4. Rýži dejte do hrnce, zalijte daným množstvím vody a přidejte lžíci soli (ideálně himalájské). Nikdy rýži nedosolujte až po uvaření, neboť tím způsobíte, že se rýže začne opět více lepit. 

5. Rýži přiveďte k varu. Stačí, aby začala jen lehce probublávat, poté stáhněte teplotu.

6. Na hrnec použijte dobře padnoucí poklici, pokud z pod poklice uniká příliš mnoho páry, vezměte kousek alobalu, kterým přikryjte a utěsněte hrnec a až pak přiklopte poklicí. 

7. Rýži nechte takto dusit cca 10-15 minut. Opravdu si dejte pozor, aby teplota nebyla příliš velká, postačí stupeň 1-2. 

8. Po 10 ti minutách rýži zkontrolujte a pokud zbývá už jen málo vody na dně a rýže už je téměř hotová, načechrejte rýži vidličkou, ještě chvíli přikryjte alobalem, aby se v hrnci ještě vytvořila pára (stačí 30 vteřin). 

9. Sporák vypněte úplně a nechte ještě cca 5 minut dojít. Tak se bude dotvářet už jen malé množství páry a rýže se udrží horká.

10. Před podáváním opět prokypřete vidličkou. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Jasmínová Rýže
Hmotnost: 20 kg
Velikost balení: 20Kg
Kalorie: 1500kj/354kcal
Protein: 7g
Karbohydráty: 79.6g
Země původu: kambodža

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz