Tolly Boy Basmati Rýže 5Kg

Kód: 280
Neohodnoceno
Značka: Tolly Boy
369 Kč 321 Kč bez DPH
Brzy budu skladem
Můžeme doručit do:
6.6.2019
Položka byla vyprodána…

Tolly Boy je tradiční rodinná společnost, která se vždy soustředí na výběr té nejkvalitnější rýže. Rýže basmati od Tolly Boy je řádně po sklizení očištěna, což je pro použití rýže v kuchyni naprosto nezbytné.  

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tolly Boy Basmati Rýže 5Kg

 

 Seznamte se

 

Tolly Boy je tradiční rodinná společnost, která se vždy soustředí na výběr té nejkvalitnější rýže. Rýže basmati od Tolly Boy je řádně po sklizení očištěna, což je pro použití rýže v kuchyni naprosto nezbytné.  

Složení

 

100% čistá basmati rýže

 
Příprava Basmati rýže

1. Rýži několikrát propláchněte.

2. Vložte do hrnce a přidejte sůl.

3. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě a nikoli v páře!

4. Přiveďte téměř k varu – v tomto okamžiku utěsněte hrnec hliníkovou folií a upevněte pod okrajem hrnce, aby pára nemohla unikat stranami ven. Přikryjte poklicí.

5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.

6. Po 15 minutách úplně odstraňte ze sporáku a ponechejte rýži ještě dalších 5 minut v páře.

7. Sundejte fólii, načechrejte rýži vidličkou a můžete podávat.

8. Možné přidat do hrnce před vařením několik kapek čistého octa, aby zrnka rýže zůstala skutečně oddělená

 

  Osvědčené tipy jak uvařit basmati rýži

Používejte skutečně kvalitní rýži, neboť jinak se můžete snažit sebevíce a finální výsledek stejně nebude dobrý. Rýže od Tolly Boy jsou oblíbené nejen mezi běžnými spotřebiteli, ale i předními šéfkuchaři. by byla rýže lehká a krásně nadýchaná, je třeba ji před samotným vařením několikrát propláchnout, na což mnozí z nás zapomínáme.

Nasypte rýži do misky a promíchejte – poprvé bude voda hodně zakalená, ale po několikátém propláchnutí kal téměř úplně zmizí. Lepivost rýže způsobuje škrob, kterého se propláchnutím zbavíte. Sůl přidávejte hned k rýži ještě před vařením, aby se mohla pěkně vstřebat.

Nesolte až poté, co je rýže uvařená, mohla by pak působit, že jste ji přesolili. Používejte dobře padnoucí poklici na hrnec, ideálně hliníkovou folii, kterou těsně přetáhnete přes poklici. Zabráníte úniku páry, která právě vytváří rýži krásně nadýchanou a neslepenou.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Basmati Rýže
Hmotnost: 5 kg
Hmotnost: 5Kg
Karbohydráty: 78g
Protein: 8.7g
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: