Rana Rýže Basmati

Kód: 7103/1 7103/2 7103/5 Zvolte variantu
5 hodnocení
Značka: Rana
75 Kč 139 Kč 320 Kč od 75 Kč 65 Kč bez DPH 121 Kč bez DPH 278 Kč bez DPH od 65 Kč bez DPH
K odeslaní (> 10 ks) K odeslaní (> 10 ks) K odeslaní (> 10 ks) Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
25.9.2019 25.9.2019 25.9.2019 Zvolte variantu

Basmati rýže je dlouhozrnná rýže, která nabízí ideální poměr mezi cenou a kvalitou. Díky klimatu a úrodné půdě se tento druh rýže pěstuje v podhůří Himalají, odkud všechny kvalitní druhy basmati rýže pochází.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rana Basmati Rýže

 

Seznamte se

Rana Basmati rýže je pěstována v oblasti Pandžabu na úpratí Himaláí. Dokonalost této rýže pochází z jedičného klima tohoto regionu. Vyznačuje se svým ojedinělým aroma.  

Složení

100% čistá Basmati rýže

Příprava Basmati rýže

1. Rýži několikrát propláchněte.

2. Vložte do hrnce a přidejte sůl.

3. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě a nikoli v páře!

4. Přiveďte téměř k varu – v tomto okamžiku utěsněte hrnec hliníkovou folií a upevněte pod okrajem hrnce, aby pára nemohla unikat stranami ven. Přikryjte poklicí.

5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.

6. Po 15 minutách úplně odstraňte ze sporáku a ponechejte rýži ještě dalších 5 minut v páře.

7. Sundejte fólii, načechrejtě rýži vidličkou a můžete podávat.

8. Možné přidat do hrnce před vařením několik kapek čistého octa, aby zrnka rýže zůstala skutečně oddělená

 

 Osvědčené tipy jak uvařit Basmati rýži

Používejte skutečně kvalitní rýži, neboť jinak se můžete snažit sebevíce a finální výsledek stejně nebude dobrý. Rýže od Tildy jsou oblíbené nejen mezi běžnými spotřebiteli, ale i předními šéfkuchaři. by byla rýže lehká a krásně nadýchaná, je třeba ji před samotným vařením několikrát propláchnout, na což mnozí z nás zapomínáme.

 

Nasypte rýži do misky a promíchejte – poprvé bude voda hodně zakalená, ale po několikátém propláchnutí kal téměř úplně zmizí. Lepivost rýže způsobuje škrob, kterého se propláchnutím zbavíte. Sůl přidávejte hned k rýži ještě před vařením, aby se mohla pěkně vstřebat.

 

Nesolte až poté, co je rýže uvařená, mohla by pak působit, že jste ji přesolili. Používejte dobře sednoucí poklici na hrnec, ideálně hliníkovou folii, kterou těsně přetáhnete přes poklici. Zabráníte úniku páry, která právě vytváří rýži krásně nadýchanou a neslepenou

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Basmati Rýže
Hmotnost: 5Kg
Kalorie: 1485kJ / 350kcal
Karbohydráty: 78.4g
Protein: 8.6g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.