Elworld Prémiová BIO Basmati rýže

Kód: 9908/1 9908/2 9908/5 Zvolte variantu
Akce BIO
1 hodnocení
199 Kč 359 Kč 799 Kč od 199 Kč –25 % –31 % –25 % až –25 %
Untitled 18
199 Kč 359 Kč 799 Kč od 199 Kč –25 % –31 % –25 % až –25 % 149 Kč 249 Kč 599 Kč od 149 Kč 130 Kč bez DPH 217 Kč bez DPH 521 Kč bez DPH od 130 Kč bez DPH
K odeslaní (> 10 ks) K odeslaní (> 10 ks) K odeslaní (10 ks) Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
5.6.2020 5.6.2020 5.6.2020 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Elworld Prémiová Basmati BIO rýže

 

Seznamte se

Prémiová BIO Basmati Rýže je plná aroma a jedinečné chuti. Při vaření světší 2x svůj objem a je bohatým zdrojem magnésia.

Složení

100% čistá BIO Basmati rýže

Myslíme na vás i na přírodu

Certifikováno 100% BIO a dle ekologických norem EU, USDA. Pěstuje se bez použití pesticidů a umělých hnojiv, neobsahuje žádné chemikálie.

Příprava Basmati rýže

1. Rýži několikrát propláchněte.

2. Vložte do hrnce a přidejte sůl.

3. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě a nikoli v páře!

4. Přiveďte téměř k varu – v tomto okamžiku utěsněte hrnec hliníkovou folií a upevněte pod okrajem hrnce, aby pára nemohla unikat stranami ven. Přikryjte poklicí.

5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.

6. Po 15 minutách úplně odstraňte ze sporáku a ponechejte rýži ještě dalších 5 minut v páře.

7. Sundejte fólii, načechrejtě rýži vidličkou a můžete podávat.

8. Možné přidat do hrnce před vařením několik kapek čistého octa, aby zrnka rýže zůstala skutečně oddělená

 

 Osvědčené tipy jak uvařit Basmati rýži

Používejte skutečně kvalitní rýži, neboť jinak se můžete snažit sebevíce a finální výsledek stejně nebude dobrý. Rýže jsou oblíbené nejen mezi běžnými spotřebiteli, ale i předními šéfkuchaři. by byla rýže lehká a krásně nadýchaná, je třeba ji před samotným vařením několikrát propláchnout, na což mnozí z nás zapomínáme.

 

Nasypte rýži do misky a promíchejte – poprvé bude voda hodně zakalená, ale po několikátém propláchnutí kal téměř úplně zmizí. Lepivost rýže způsobuje škrob, kterého se propláchnutím zbavíte. Sůl přidávejte hned k rýži ještě před vařením, aby se mohla pěkně vstřebat.

 

Nesolte až poté, co je rýže uvařená, mohla by pak působit, že jste ji přesolili. Používejte dobře sednoucí poklici na hrnec, ideálně hliníkovou folii, kterou těsně přetáhnete přes poklici. Zabráníte úniku páry, která právě vytváří rýži krásně nadýchanou a neslepenou

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Basmati Rýže
Velikost balení: 2Kg
Kalorie: 351kCal
Karbohydráty: 78.6g
Protein: 8.8 g
Země původu: Indie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.